Sofiesvei.no

Sofiesvei.no

Fra frisk til syk og til å bli frisk igjen!!

Fra å være helt frisk, til det å få en diagnose. Verden rundt fortsetter å gå sin gang, men jeg har fått brystkreft... Kreft liksom!! Men i min verden stopper det hele litt opp, men #YOLO #FuckCancer

Bli med å "hei på meg" da vel..

http://blogglisten.no/blogg/www.sofiesvei.no/

Immunforsvar (!!??!!)

BivirkningerPosted by Sofie Mon, October 06, 2014 23:34:33
Helgen har jeg stort sett tilbrakt på sofan.. Følte at jeg var på bedringens vei utover søndagen, men mandag morgen var jeg værre igjen.. Veldig au i halsen og elendig allmenntilstand!! Blææ liksom! Jeg ringer sykehuset og sykepleieren min ville at jeg skulle kontakte akuttmottaket med det samme... Og de ville jeg skulle komme inn så fort som mulig... Jada!! Ups, der ble jeg liten gitt!! Da var det bare å gjøre seg klar og komme seg avgårde da.. Fattern kjører meg inn, han er ikke av de som er mest begeistret for sykehus, så jeg vet han trosser seg selv for å bli med. Han hadde mest lyst til å sitte på venterommet, men fikk han med inn, litt da ;)
Fin utsikt...

De starta med å ta en bunke med blodprøver... En lege som var litt vel sressa og stilte 10 spørsmål i 1 setning, uten å vente på like mange svar (ung og kjekk, men super stressa..) Plutselig så var det 4 stk inne på det lille rommet.. Det gikk litt fort (Fattern satt da på venterommet). Alle med munnbind og dobble sett med hansker.. (Trodde 1 øyeblikk jeg hadde blitt smittet av ebola eller noe...) De sa de ikke var redd for å bli smittet av meg, men redde for å smitte meg... Sånne type blodprøveflasker har jeg ikke sett før... Trodde det nesten var en type drink først...

Fattern kom inn på rommet og jeg fikk beskjed om å kle av meg, for å ta på sykehusklær.. og jeg fikk nytt armbånd på armen, og fattern sa det så ut som jeg kom til å bli en stund... "Ja, hun er nå innlagt" ... Da ble jeg enda mindre... er jo dette jeg har vært så redd for... Jeg ba fattern om å gå, siden han var på jobb og ikke er så veldig begeistret for sykehus osv.. Så han hadde vondt i hjertet da, men han gikk.. Så fikk jeg veneflon (en i hver arm like så godt...) Hun sa jeg hadde så tynne årer... Godt jeg er tynn 1 sted da, svarte jeg...Måtte også ta urinprøve... fikk ikke lov til å få noe å drikke (eller spise) men ble "kledd opp" som om jeg skulle inn i en operasjonssal.. Hehe...
Så penicillin intravenøst.. Hestekur visstnok...Legen lurte også på om jeg hadde gjort noe dumt... Kommer vel helt ann på hva du mener med dumt, sa jeg... Han lurte på om jeg hadde vært ute og reist, i syden eller oppholdt meg sammen med noen som kunne ha smitte fra andre land... Hæ! får jo ikke lov til verken å reise eller å gjøre andre artige ting, sa jeg... Om du syns det er dumt, så er det eneste jeg har gjort er å være på fjellet et par dager... Det var ikke dumt, men bare bra, sa han.. Så da er det vel bare det at jeg ikke tåler så mye da... Fikk kjeft siden jeg hadde ligget hjemme siden torsdag.. Det var fy-fy!!

Det viser seg at jeg har veldig lavt immunforsvar og lav % med hvite blodceller.. Det er vanlig å ha rundt 17 % og lavt og litt kritisk ved 3 %... (om jeg forsto det riktig da..) og jeg hadde 1,3 %.. Jo'a, de er enige om at jeg er syk og har lavt immunforsvar.. Men jeg var ikke på 0 (...) Så, så kritisk var det ikke!! Men jeg var ikke ferdig testa... Blodtrykket ble tatt 4 ganger i løpet av 2 timer, og så skulle de ta EKG også... Hjelpe meg... Hva skjer a liksom... Både blodtrykk og EKG var greit iht. alder.. (!!!)

Så ble jeg liggende der da... Måtte få tak i kjekken... Han lå hjemme og sov.. Hadde vært på nattevakt og var helt i ørska når jeg dro!! Kjekt med gode naboer som har nøkkel og som har litt fleksi arbeidstid, og som også tar ansiktsmaske sånn midt på dagen på en mandag... (!!::!!) Så han skvatt visst litt når en brunette med hvit ansiktsmaske plutselig sto på soverommet... (Trodde vel han drømte) Knis!! Men han ble informert om at konemor var innlagt på hospitalet!!

Sovnet der jeg lå i ensomheten da.. med så vakker utsikt, og uten pute, og bare et helseteppe over meg... + en veneflon i hver arm... Nei, det var ikke behagelig..Det var sånne grener med div fugler på, på veggene der... kom ut av tellinga etter hvert da!! Ringte på klokka og etter ca 30 min kom en sykepleier inn... sa jeg frøs og var fryktelig tørst... (klokka var nå 1445) og jeg var der kl 10.. (fortsatt uten å få tørt eller vått..) Måtte være fastende sa sykepleieren tidligere på dagen. Jeg fikk en dyne og sa jeg måtte ha noe å drikke, for det er tørrere i halsen min, en det er i Sahara... Fikk litt vann da!!

Litt over kl 15 kom legen inn og sa jeg kunne dra hjem (JUHUUU) Men, jeg må holde meg helt i ro, og om det er den miste forværring e.l. jeg komme tilbake... Masse pepptolk også da! De er usikkre på om immunforsvaret mitt er på vei opp eller ned osv... Fikk en resept og litt mer penicillin... Så kunne jeg dra hjem igjen... En tøff og litt annerledes dag må jeg si!! Har stort sett sovet siden jeg kom hjem da... Vips så ble jeg både innlagt og utlagt på en og samme dag... Lillegull fikk en skikkelig reaksjon når jeg kom hjem... "Mamma jeg elsker deg såååå og du kan ikke være syk.. Du må bli frisk..." Er på vei jenta mi!!! Og en ting er jeg enda med sikker på nå.... Husk: sms ROSA til 2277 = 80 kr.

Peace, love and harmony fra meg...

  • Comments(2)//www.sofiesvei.no/#post60