Sofiesvei.no

Sofiesvei.no

Fra frisk til syk og til å bli frisk igjen!!

Fra å være helt frisk, til det å få en diagnose. Verden rundt fortsetter å gå sin gang, men jeg har fått brystkreft... Kreft liksom!! Men i min verden stopper det hele litt opp, men #YOLO #FuckCancer

Bli med å "hei på meg" da vel..

http://blogglisten.no/blogg/www.sofiesvei.no/

"Kjemo-hjerne"

BehandlingPosted by Sofie Fri, November 21, 2014 20:58:25
Ja, da var det tid for runde 3... Fuck cancer!!!Må ærlig innrømme at denne runden faktisk har vært en av de tøffeste... Sånn med formen når jeg fikk det!! Ble jævlig uvell, kvalm, og det klødde helt sykt i/på den armen jeg fikk det... Smertefullt var det også!!! Litt sånn at jeg egentlig ikke har lyst til å skrive om det liksom!Først var det sykepleieren min som kom og så til meg, så kom legen også å så til meg, for hver gang sykepleieren kom inn til meg eller det gikk en forbi "rommet mitt" satt jeg med rykninger og ville klore av meg huden... Så nok om det!!!! Fikk en ekstra halvliter med saltvann etterpå for å "komme meg" litt... Og han halvsøsteren jeg driver å drasser på måtte teste utstyret litt da... (den pep så..)Så når jeg kom hjem var det rett i seng og jeg sov et par timer... Formen var fin, men litt sliten resten av kvelden.

I dag er formen helt grei, var bare sykt trøtt da, men det er ikke nytt sånn "dagen derpå"!! Så først var jeg innom kiropraktoren i forsøk på å løsne litt på låsningen jeg har i nakken, før jeg dro en kjapp tur på storsenteret for å kjøpe en julekjole jeg hadde sett på.... Og hallo!!!! "KJEMO-HJERNE"....

La meg først forklare hva det er... Har vel forklart litt om det før, men shit la gå, her er det igjen... Det er altså en bivirkning og kreftforeningens forklaring lyder som følgende:

"Kjemo-hjerne" (Chemo-brain)

Mange kreftpasienter opplever dette diffuse syndromet under og etter behandling med cellegift. Symptomene er bl.a. nedsatt hukommelse, nedsatt oppmerksomhet, læringsvansker, glemsomhet og problemer med å finne ord/utrykke seg tydelig. Dette kalles kognetiv svikt/problem og kan vare en stund etter avsluttet behandling. Årsaken til kjemo-hjerne er ennå ikke klarlagt. Dersom du merker noe til disse symptomene så ta det opp med legen din.

Ok, jeg var på Storsenteret i dag som så mange ganger før, og det er et senter som jeg har brukt i en årrekke. Og jeg vet så veldig godt at det er 3 timer gratis parkering der, om en trykker på knappen på parkeringsautomaten og legger billetten i frontruta på bilen. Og som nevnt skulle jeg bare kjapt innom og prøve en kjole jeg hadde hengt av for å ha muligheten til å pynte meg litt i jula... Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg egentlig har brukt dette parkeringshuset før og trykket på knappen, for så å legge den JÆ..LA lappen i frontruta.... På vei tilbake til bilen snakker jeg med en venninne på telefonen, da jeg plutselig sier... Du..? lurer på om jeg glemte p-lapp jeg...? Og vips da jeg kom til bilen hadde jeg fått en sånn "fin" gul lapp under vindusviskeren... HALLO!!!! "Chemo-fucking-brain" as... Og der og da bare raste verden min sammen... ER DET MULIG LISSOM!!

Først; jeg parkerer på et strategisk sted, så jeg lett kan finne igjen bilen...

Så; må jeg jo til enhver tid skrive ned både det ene og det andre i "huskeboka" mi, for den minste ting glemmer jeg om dagen...

Psyken min er jo heller ikke på topp om dagen… Verden min raste bokstavlig talt helt sammen. Jeg satte meg i bilen og strigråt i 20 min. Før jeg da fikk øye på parkeringsvakten. Jeg løp bort til han og forklarte om min situasjon, og i min frustrasjon og fortvilelse dro jeg også av meg lua med tårer som "sto i taket" og viste han mitt skallede hode i håp om forståelse. Han viste svært liten forståelse og sa han ikke kunne gjøre noe med det. Jeg forsøkte også å ringe dette parkeringsselskapet, men de har telefontid mellom kl 09 og 10... Jeg ble bare så fortvilet og tårene mine var ustoppelige. Tenkte at jeg kom til å få kjeft av kjekken og alt bare stoppet opp!!! Ringte mamma og bare gråt også!! Er'e mulig liksom! Jeg skal selvsagt betale boten og forstår regler osv. Men hallo!!! Veldig sure 710,- kr. da!! Men har også skrevet tidenes klage til dette parkeringsselskapet i håp om forståelse... God helg liksom!!! Jeg la selvsagt med en forklaring om bivirkninger for cellegift... Haha, nå ler jeg litt av det hele!! Stakars parkeringsvakt og folk rundt... Haha de må jo ha trodd det klikka for meg (noe det nesten gjorde også da..) og ikke nok med det... Hallo.. (Rister på hodet av meg selv..) Jeg sto 5 meter, ja 5 meter unna p-automaten!!

Jeg har nå selvsagt lagt en ny huskelapp til meg selv, som nå er i bilen der det står: Husk P-lapp!

Helgen kan jo bare bli bedre etter denne dagen!!! Men jeg fikk meg en ny julekjole da!!! Veldig fin er den også... Og den VAR billig!!!

Love, peace & harmony fra meg x

  • Comments(1)//www.sofiesvei.no/#post82