Sofiesvei.no

Sofiesvei.no

Fra frisk til syk og til å bli frisk igjen!!

Fra å være helt frisk, til det å få en diagnose. Verden rundt fortsetter å gå sin gang, men jeg har fått brystkreft... Kreft liksom!! Men i min verden stopper det hele litt opp, men #YOLO #FuckCancer

Bli med å "hei på meg" da vel..

http://blogglisten.no/blogg/www.sofiesvei.no/

Endelig!

Min verdenPosted by Sofie Wed, October 22, 2014 23:44:16
Som jeg nevnte i går, har jeg flere ting på hjertet om dagen og ting jeg gjerne vil dele med dere..

For de av dere som kjenner meg er jeg lidenskaplig opptatt av at barn skal ha en trygg og god oppvekst. Samt at jeg har vært veldig opptatt av at mine to barn skal få tilbud om å snakke med noen og helst noen profesjonelle iht. det det å være barn som pårørende.

Det å ha en forelder som er alvorlig syk kan skape mange fantasier og frustrasjon hos barn. Også det at de kan snakke med noen som er "deres" og noen de kan dele tanker og opplevelser med osv... Jeg har gjort så godt jeg har kunnet, med å snakke med dem, forklare og dele osv... Men jeg vet av arbeidserfaring at "jeg" ikke er tilstrekkelig...

Kreftkoordinatoren i kommunen jeg bor mener jeg har gjort alt det rette, og mente at det kanskje er tilstrekkelig... Men det er det ikke i "min verden". For et par uker siden kom jeg over noe som skulle starte opp i Drammen. Treffpunkt heter det (måtte riktignok lete endel og finne ut av dette selv, altså ingen info eller invitasjon osv..) Så dette er et forbedringspunkt for kreftforeningen... Involver barna og spre slike ting, så det blir lettere å finne og gjør det til en vane å informere foreldre o.l.!!!!
"Treffpunkt - møteplass for barn og unge i Drammen. Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre i samme situasjon. Her kan barna snakke om følelser som for eksempel redsel, sorg og savn, men det er også rom for å le og være glade. Her får de et pusterom fra sykdom. Alle barn og unge mellom 6 og 16 år som har noen i familien er syke eller har mistet noen kan bli med! Barna får mulighet til å snakke med hverandre og voksne ledere om deres situasjon. I tillegg til samtale vil det være ulike aktiviteter - alt fra spille kort til mer fysiske aktiviteter. Barna er selv med å bestemme innhold i både samtaler og aktiviteter.

Vår erfaring er at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet. Vi lager mat sammen, et enkelt og sunt måltid som barna er med på å bestemme.

Treffpunkt blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest."

Arrangementet er gratis

Jentene mine var på første møtet i går... Og de hadde hatt et supert treff og stortrivdes.. (Mammahjertet gråter av glede...) De hadde fått fortelle, fått støtte, hørt andre historier og kost seg... Så tusen takk!! Jeg spurte også lillegull når vi kom hjem, om hva de hadde snakket om osv... Da fikk jeg til svar: "Mamma det vil jeg ikke si, eller det kan jeg ikke fortelle deg... Du skjønner vi har taushetsplikt og dette er vårt sted mamma..." Så der fikk jeg den, hehe! Men hovedgreia er at de trivdes og vil tilbake.. Så jeg vil si at dette var noe de trengte også... Mammahjertet smiler av glede!!

Ofte får jeg spørsmål om hva jeg gjør om dagen, og hvordan jeg får tiden til å gå osv... Kan ikke svare annet at alt kommer så helt ann på dagsformen!! Alt fra å gå tur med en venninne, som jeg gjorde på mandag. Til å se på dårlig dag-tv... Nå skal jeg også leke kunstner og har fått et oppdrag av en Dansemamma, skal fortelle om det senere. Her om dagen var jeg også innom "Lykkehaven galleri" og der fikk jeg møte selveste Bjørg Thorhallsdottir. Vi hadde en varm og fin samtale, og jeg fikk en personlig hilsen i "Min tid" kalenderen for 2015... Gleder meg til å ta den i bruk... (smileblunkefjes..)
Peace, love and harmony fra meg x

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.